Čiření vína

Trap filtrace

Systém Trap filtrace je navržen tak, aby zachytával veškeré pevné částice, jako jsou filtrační pomocné látky, které mohou po primárním vyčeření zůstat ve víně. Cílem této fáze je poskytnout konzistentní úroveň filtrace částic, která pomůže snížit index filtrovatelnosti a poskytnout čiré víno k meziskladdování.

Odstranění krystalů

Krystaly bitartrátu draselného a vinanu vápenatého jsou přirozeně se vyskytující sraženiny ve víně, které vytvářejí neškodné krystaly podobné sklu, jak se koncentrace alkoholu zvyšuje během fermentace moštu. Tyto krystaly jsou nežádoucí, jelikož jsou někdy dostatečně velké, aby byly viditelné pouhým okem (> 40 um) a musí být během výroby odstraněny. K odstranění krystalů se víno zchladí na teplotu těsně nad bodem mrazu, což usnadní krystalizaci a srážení, krystaly se pak mohou odstranit filtrací.